Jocuri pescuit

Cum jucăm în mod inteligent la pariuri sportive

Fenomenul pariurilor sportive este din ce în ce mai răspândit atât la nivel global cât și în țara noastră.  Multe case de pariuri licențiate din România sunt luate cu asalt de pariorii dornici de profit cât mai rapid posibil, atât în mediul offline, cât și în cel online.


Am militat tot timpul pentru ca pariurile sportive să rămână la statutul de pasiune în viața celor care le practică. Nimeni nu ar trebui să facă din această activitate un mod de viață.  

Drept urmare, vom analiza aici cele mai importante reguli  pe care cei ce joacă la pariuri ar trebui să le respecte  pentru a nu deveni simpli cotizanți ai caselor de pariuri.

1. Ce sume de bani alocăm pariurilor sportive

Este foarte important ca pariorii să stabilească o sumă lunară destinată pariurilor și să o respecte cu sfințenie. Aceasta nu ar trebui să depășească 10% din veniturile lunare obținute. Este indicat să se țină o evidență strictă a pariurilor plasate și a sumelor alocate fiecărui pariu pentru ca suma alocată pariorilor să nu fie depășită.

Asta pentru ca siguranța finaciară a pariorului și a familiei sale să nu fie nicidecum afectată.


2. Managementul banilor este vital

În strânsă legătură cu primul punct este managementul banilor, poate cel mai se seamă lucru de luat în seamă la pariuri. 

Pentru fiecare pariu jucat în luna respective, este bine să se aloce o sumă bine definite din buget.

Iar bugetul lunar despre care am vorbit rămâne bine stabilit și nu lasă loc de sume de bani în plus, pentru a se juca la recuperare, atunci când lucrurile nu merg bine. Nu, sub nicio formă… Dacă bugetul lunar se termină, chiar dacă am făcut profit, chiar dacă suntem în pierdere, pariurile trebuie să se oprească în acea lună.

Iar dacă avem ceva profit, acesta nu trebuie să meargă din nou către pariuri, ci către un cont separate, de economii .


3. Pariați doar pe meciurile despre care aveți informații complete

Nu, nu toată lumea se pricepe la fotbal. Cei mai mulți pariori doar cred că se pricep cu adevărat. Doar dacă au auzit de Cristiano Ronaldo și de Leo Messi se amăgesc că sunt vajnici cunoscători ai fenomenului parioristic.

Pentru pariuri sportive e nevoie de studiu, de analiză, de muncă, de multe meciuri vizionate, de multe articole citite, de știri de ultimă oră cu care trebuie să fiți la current.

Un parior serios de fotbal se axează doar pe un campionat sau maxim două, pentru că e conștient că, dacă atenția i se disipează în prea multe direcții, șansele de a obține profit din pariuri scad vertiginos. Daca ești un fin cunoscător al fotbalului englez de Premier League, asta nu înseamnă automat că vă pricepeți și la celelalte campionate mari fe fotbal ale Europei.


4. Casele de pariuri sunt partenerii pariorilor 

Ar fi perfect dacă pariorii ar vedea în casele de pariuri un partener de joc, nu un dușman care vrea să le ia banii din buzunar. Pentru că doar așa dispare patima nefastă a jocului și primează luciditatea cu care alegem cele mai bune opțini de pariere la cele mai bune cote.

Valoarea cotelor și varietatea ofertei sunt lucrurile care trebuie avute în vedere atunci când alegem casa de pariuri care ni se potrivește. 

Atunci când analizați casele de pariuri nu uitați să vă informați cu atenție despre aspect importante precum operativitatea efectuării plăților către pariori, modalitățile de depunere a banilor în cont, variantele de relaționare cu clenții.


5. Disciplină, disciplină, disciplină

 Știu că ceste cuvinte par o lozincă și că vi se par stresante. Trebuie știut însă că fără disciplină dusă până la extrem, pariurile sportive sunt o sursă sigură de a vă pierde banii.

Așadar, stabiliți-vă un buget de la care să nu vă abateți, găsiți-vă strategia de pariere potrivită, alegeți unul sau două meciuri pe bilet, analizați cu mare atenție meciurile doar din campionatele pe care le cunoașteți.

Sper ca aceste reguli să vă fie de un real ajutor pentru a face din pariurile sportive o pasiune care să vă aducă profit într-un orizont lung de timp.